Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ζωζω

Από το αρχείο της Ζωζώς  Φουντουλη-Γκιργινούδη από δεξιά η Αρσιανη Γιαγιά της Ζωή Σουρμελή του Αναστασίου κ της Βικτορίας παντρεμένη τον Αθανάσιο Μπιγακης του Βασιλείου κ οι δυο ήταν από την Αρσου. Η Ζωη είχε άλλες δυο αδελφές την  η Αναστασία παντρεμένη στην Δράμα με τον Ζαχαροπουλο (παρατσούκλι κορδόνι) κ είχε τρεις κόρες, Την Ιφιγένεια παντρεμένη στο Παλαιφυτο Γιαννιτσών κ απέκτησε μια κόρη,  δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους  γιατί  κάηκαν το 1944 με την μεγαλη φωτια των Γιαννιτσων. Η Οικογένεια Μπιγακη Σουρμελη απέκτησαν τρεις κόρες την 1)Φωτεινή σύζυγος Σταύρου  Κουκκου κ απέκτησε τρεις γιους κ μια κορη, 2)την Σοφία σύζυγο Δημητριού Τρίτσκου κ απεκτισαν Τρεις κορες κ εναν γιο 3) την  Ελένη σύζυγος Βασιλείου  Φουντουλη  κ απέκτησε τέσσερις κόρες κ έναν γιο 3) την Ιφιγένεια παντρεμένη στο Παλαιφυτο κ απέκτησε τρεις γιους μια κόρη την Θαλιά  Λούσπα.
 Στην επάνω οικογενειακοί φωτογραφία ειναι οικογένεια της Ελένης κ του Βάσου Φουντουλη στο γάμο της πρωτότοκης κόρης  Ζωζώ από δεξιά, η Γιαγιά Ζωή, δίπλα η Στέλλα παρανυφάκι η Μαρία, Νύφη η Ζωζώ, η μικρη ειναι Κουλα, κ ο Παναγιώτης Φουντουλης

Από Αριστερά  ο Παναγιώτης Φουντουλης τα αγόρια του Σταύρου κ Φωτεινής  Μπιγακη-Κουκκου λίγο διακρίνετε προφίλ η Φωτεινή,  η Στέλλα  Κουκκου η Στέλλα Φουντουλη  η Σοφία Μπιγακη -Τριτσκου, η Ιφιγένεια Μπιγακη με την εγγονή της Ιωάννα Λουσπα κ το Παρανυφακι η Μαρία Φουντουλη.


Ο Γάμος της Σοφίας με τον Δημητρό Τριτσκο με Κουμπάροι η Ιφιγένεια Ψαλτάκη κ ο Νικόλαος Χαραμίδης  κ την Θεοδώρα Τριτσκου αδελφή του γαμπρού.

Στην φωτογραφία ειναι η Ελένη Μπιγακη Φουντουλη με την Ζωζώ Φουντουλη Γκιργκινουδη μπροστά στο ερειπωμένο  Σπίτι της οικογένειας Σουρμελή Μπιγακη στο Χωρίο μας την Αρσού  από την εκδρομή το 1987.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου